5 vragen aan Nathasha Cole, Social Media & Team Officer

Ervaringen

Hoe is het om te werken bij het Postcode Loterij Buurtfonds? Dat kunnen onze collega’s zelf het beste vertellen. En daarom laten wij je graag met ze kennismaken! Vandaag stellen we vijf vragen aan Nathasha Cole, Social Media & Team Officer bij het Postcode Loterij Buurtfonds.

1. Kun je meer vertellen over jouw werk voor het Postcode Loterij Buurtfonds? Wat doe je precies?

Ik werk sinds februari 2021 als Social Media & Team Officer bij het Postcode Loterij Buurtfonds. Hiervoor werkte ik als Telefonist op de afdeling Ledenservice bij de Postcode Loterij, en daarna als Team Assistent op de afdeling Goede Doelen. Vanuit daar ben ik doorgegroeid naar het Postcode Loterij Buurtfonds. Hier heb ik twee kerntaken. Allereerst ben ik verantwoordelijk voor onze administratie. Mijn werkzaamheden variëren van het beoordelen van aanvragen van kleine bewonersinitiatieven en het beantwoorden van vragen die wij ontvangen via de website, tot het controleren van evaluaties en meer.

Daarnaast beheer ik de sociale mediakanalen van het Postcode Loterij Buurtfonds. Ik schrijf verhalen en maak filmpjes en ben daarvoor vaak op pad om op bezoek te gaan bij bewonersinitiatieven de wij steunen. Om zo hun mooie verhalen via ons Facebook- en Instagramkanaal te vertellen, en andere mensen te inspireren om ook aan de slag te gaan voor hun eigen buurt. En na meer dan twee jaar doe ik dit nog altijd met veel liefde en plezier!

2. Kan je iets vertellen over een door het Postcode Loterij Buurtfonds gesteund initiatief waar je onlangs iets over hebt gedeeld via social media?

Dat was een superleuke en inspirerende update over de gasloze buurtkeuken in de Florijnflat in Amsterdam-Zuidoost. In deze nieuwe buurtkeuken kunnen alle wijkbewoners kennismaken met koken op een inductieplaat. Tijdens workshops leren ze dat hun favoriete gerechten net zo lekker smaken als ze bereid worden op inductiewarmte. Na samen gekookt te hebben gaan ze ook samen het gesprek aan over isolatie en energiebesparende maatregelen. Ontmoeting, verbinding én het delen van kennis samen met je buren. Bij dit bewonersinitiatief gaat liefde voor je medemens letterlijk door de maag!

3. Waar ben je in je werk het meest trots op?

Het feit dat wij dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij zo enorm veel bewonersinitiatieven door heel Nederland kunnen steunen. En dat we zoveel van deze projecten die wij steunen mogen bezoeken. Tijdens zo’n bezoek krijgen we de mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met de initiatieven de we steunen. We gaan overal langs; van de grote steden tot de wat kleinere dorpen in het land. Er is altijd wel een bewonersinitiatief waar wij met open armen worden ontvangen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in een buurthuis, een theater, een buurttaxi, een boot of gezellig bij de aanvragers thuis. Er is geen enkele keer geweest dat ik na zo’n bezoek niet met een warm gevoel, geïnspireerd hart en een hoofd vol nieuwe ideeën die we kunnen toepassen naar huis ga!

4. Wat vind je het leukste aan je werk?

There’s never a dull moment! Het feit dat ik door mijn werk zoveel positieve en prachtige mensen mag ontmoeten is geweldig. Mensen die zich inzetten voor hun buurt, met ongelofelijk veel passie en liefde. Ik vind het altijd indrukwekkend om te zien hoe bewoners iets constateren in hun woonomgeving en vervolgens samen de touwtjes in handen nemen om er iets aan te gaan doen. Dat vergt energie, kracht, passie, gedrevenheid en natuurlijk een warm hart voor je medemens. De bewonersinitiatieven en de mensen die wij steunen herinneren me eraan hoe ik zelf in het leven wil staan: positief en empathisch naar de wereld om mij heen.

5. Wat is de meest bijzondere ontmoeting die je hebt gehad voor het Postcode Loterij Buurtfonds?

Alle ontmoetingen die ik heb gehad voor mijn werk zijn op hun eigen manier bijzonder en waardevol. Maar afgelopen zomer was ik aanwezig bij het Freedom Fighters Festival in Amsterdam-Oost. Bij dit festival wordt aandacht gevraagd voor de vrijheid van mensen met een beperking. De vrijheid om mee te doen en erbij te horen. Er werden door buurtbewoners allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Van lachworkshops tot samen gedichten schrijven en nog veel meer. Aan het einde van de dag was er een debat, waarbij buurtbewoners en verschillende organisaties het gesprek met elkaar aangingen over inclusiviteit. Het was een open, emotioneel en kwetsbaar gesprek. Maar, wat het debat zo bijzonder maakte was dat iedereen heel veel begrip had voor elkaar en hoopvol was. Na deze dag ging ik vol inspiratie, nieuwe inzichten en hoopvol naar huis. Die hoop wil ik graag overdragen aan anderen. Want alleen zo maken we Nederland samen en stukje bij beetje nog mooier.

Nathasha met buurtbewoner Ahmed op het Freedom Fighters Festival