Buurtprojecten

Projecten die de buurt groener, socialer, creatiever en toegankelijker maken

Het Postcode Loterij Buurtfonds steunt kleinschalige buurtprojecten zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden. Deze projecten maken een buurt groener, socialer of creatiever en zijn toegankelijk voor een brede groep bewoners.

Denk aan theaterfestival voor én door de buurt, of een moestuin waar bewoners zelf groenten kunnen verbouwen. Maatschappelijke organisaties (stichtingen en verenigingen) kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de €500,- en €5.000,-. Is jullie aanvraag goedgekeurd? Dan staat de bijdrage binnen twee tot maximaal zes weken op de rekening.

Let op! Wij nemen geen aanvragen van individuen in behandeling. Maar wat als je nou wel een goed idee hebt voor je buurt? Kijk dan bij jou in de buurt of er een stichting of vereniging is gevestigd via wie jij je aanvraag kan indienen.

Bekijk hieronder de criteria om te zien of jouw buurtproject in aanmerking komt voor een bijdrage.

Aanvraag indienen

Klaar om een aanvraag te doen? Lees voordat je dit doet de criteria, uitsluitingen, handige tips en een stappenplan goed door. Vervolgens kun je via onderstaande knop een account aanmaken in de ‘Mijn Omgeving’ en een aanvraag voor een bijdrage van het Postcode Loterij Buurtfonds indienen. Binnen twee tot maximaal zes weken hoor je of de aanvraag is goedgekeurd.

Aanvraag indienen

Vragen

Is er iets niet duidelijk? Klik hier voor de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Dan vind je op deze pagina ook het contactformulier.