Over ons

Het Postcode Loterij Buurtfonds

Veel bewoners hebben ideeën over hoe zij hun buurt nog mooier en leefbaarder kunnen maken. Denk aan nieuwe speeltoestellen voor de kinderen, meer groen in de buurt of activiteiten voor oudere buurtbewoners. Dit zijn allemaal buurtprojecten die een buurt nog fijner kunnen maken.

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten financieel te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden. Op die manier maken we met z’n allen Nederland een stuk mooier! Ook hopen we zo meer mensen te inspireren om ook in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties- en initiatieven kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de €500,- en €5.000,-.

Een aanvraag indienen kan eenvoudig en snel via deze website. Is jullie aanvraag goedgekeurd? Dan staat de bijdrage binnen 2 tot maximaal 6 weken op de rekening. Alle gefinancierde buurtprojecten vind je terug op deze website, ter inspiratie en kennis voor andere buurtprojecten.

Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN, het fonds van onder andere de Nationale Postcode Loterij. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen wij jullie buurtproject ondersteunen.